Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Τι επιτρέπεται να κάνουν οι αστυνομικοί στις πορείες;

Το ΜΟΝΟ που μπορούν να κάνουν είναι να παρίστανται και να προστατεύουν την πορεία, ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει πει πως η αστυνομία έχει υποχρέωση, όχι να καταστείλει την πορεία, αλλά να την περιφρουρεί, ώστε αυτή να συνεχίζεται ανεμπόδιστη!

Είναι αντισυνταγματικό και παράνομο να υπάρχουν αστυνομικοί με πολιτικά στις πορείες. Το Σύνταγμα τους υποχρεώνει να κάνουν φανερή την παρουσία τους.

Επίσης είναι παράνομο να ερευνούν τους διαδηλωτές, να ζητούν τα στοιχεία τους, να φωτογραφίζουν τα πρόσωπά τους κλπ. Οι κάμερες είναι επίσης παράνομες, και γι’ αυτό η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έχει επιβάλει ακόμα και πρόστιμα στην ΕΛΑΣ.

Εννοείται πως η χρήση όπλων επιτρέπεται μόνο για την προστασία των διαδηλωτών και όχι εναντίον τους! Η αστυνομία βασίζει το δικαίωμά της να φέρει όπλα σε ένα νόμο του 1943! (ν.29/1943) Πολλοί δικαστές και νομικοί έχουν δηλώσει πως ο νόμος αυτός είναι αντισυνταγματικός και απαρχαιωμένος. Μα οι διαδοχικές κυβερνήσεις εδώ και πάνω από 60 χρόνια δεν τον έχουν καταργήσει για... ευνόητους λόγους.


περισσοτερα στο tvx

Δεν υπάρχουν σχόλια: